Första spadtaget till 112-miljonersbygget

Nu är bygget officiellt igång. 27 lägenheter på Hemgården ska bli 50 på Vetlandavägen. Ett projekt för 112 miljoner kronor har rullat igång.

Per-Inge Pettersson, Henrik Runehagen, Tomas Söreling och Lars Rosander hjälps åt att ta det första, officiella spadtaget till utbyggnaden av äldreboendet i Målilla.

Per-Inge Pettersson, Henrik Runehagen, Tomas Söreling och Lars Rosander hjälps åt att ta det första, officiella spadtaget till utbyggnaden av äldreboendet i Målilla.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2020-04-02 16:30

Det första spadtaget togs av Lars Rosander, ordförande i föreningen Hultsfreds Trygga Hem, tillsammans med Per-Inge Pettersson (C), ordförande i socialnämnden och Henrik Runehagen från Riksbyggen. Spadtag som markerade att det omfattande projektet nu är i gång på riktigt.

 Dagens 27 lägenheter ska bli 50 när allt är klart. Men ett så pass omfattande bygge ska göras i etapper.

– Den här första som börjar nu, ska vara klar i september nästa år, säger Lars Rosander. Sedan börjar etapp två och den ska vara färdig i oktober 2022.

Första etappen är nybygge av lägenheter. Den andra innehåller renovering och ombyggnad av den gamla delen, som bland annat ska få ett tillagningskök.

– Det kommer också att bli fler aktivitetsrum, säger Per-inge Pettersson, som anser att mer utrymme för aktiviteter är viktigt för att skapa meningsfullhet för de som bor här. 

– Det är också viktigt att de kan behålla så mycket som möjligt av sin självständighet, fortsätter han, därför har vi satsat på badrum som kan ställas in efter den enskildes behov.

Är det verkligen läge att göra en sådan här storsatsning i det här läget, när världen ser ut som den gör?

– Ja, det verkligen precis rätt timing, säger Lars Rosander. Att det är kärvare tider ser vi på att vi fått in fler anbud och priserna är pressade. Vi bygger för framtiden, för de kommande 50-70 åren. Så vi ligger helt rätt i tid nu och vi bygger för investeringspengar, som ska skiljas från driftpengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!