En första titt: Det här blir deras nya hem

Irené Karlsson var först in genom dörren till det som ska bli hennes nya hem. På fredagen firades taklagsfest på Hemgården med rundvandring i nybygget.

Irené Karlsson, tillsammans med samordnare Åsa Karlsson, Alice Gombert och flera andra fick en chans att kika in i nybygget vid Hemgården. På fredagen var det taklagsfest med rundvandring.

Irené Karlsson, tillsammans med samordnare Åsa Karlsson, Alice Gombert och flera andra fick en chans att kika in i nybygget vid Hemgården. På fredagen var det taklagsfest med rundvandring.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2020-10-23 16:29

– Idag firar vi att det här huset blivit tätt, säger Henrik Runehagen, projektledare på Riksbyggen. Så nu kan vi gå igång med de invändiga arbetena med installationer, vi kommer börja bygga upp rummen och de invändiga taken kommer bli färdiga. En stor och viktig stund förstås i bygget, så det vill vi fira. 

För en månad sedan var det taklagsfest för byggarna, nu gav man också boende och personal chansen att kika in och se vad som döljer sig innanför väggarna.

Irené Karlsson sa sig aldrig ha varit på taklagsfest tidigare.

– Det var roligt att se, sa hon. Det blir nog fint när det blir klart, men jag trivs väldigt bra i min lägenhet nu också.

Eva Lönn och kollegan Karolina Palmqvist lade först och främst märke till rymden, att det blir luftigare och högre i tak.

– Jag fick en bättre bild av hur det kommer bli, det var lättare att se framför sig än att titta på en ritning, säger Karolina Palmqvist. Så det var jätteroligt att se.

undefined
Bygget utifrån har de boende och personalen kunnat följa, men på fredagen fick de också titta in, innanför väggarna.

Totalt byggs 27 nya lägenheter och när de är färdiga får de boende flytta över dit.

– Då ska vi igång med etapp två, som består av att bygga om de 27 befintliga lägenheterna till 23 något större, berättar enhetschef Charlotte Sternell. Totalt blir det alltså 50 lägenheter.

Den 5 juli 2021 är det tänkt att nya delen av Hemgården ska stå klar.

– Det kändes väldigt lyckat i dag, säger Johanna Magnusson, platschef på PGJ Bygg, som är totalentreprenör. Det var kul att boende och personal fick en inblick i bygget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!