Då kan de nya hyresgästerna flytta in

Det börjar arta sig, lägenhetsbygget i Målilla. I mars nästa år ska det vara inflyttningsklart.

Det finns fortfarande mycket kvar att göra, men tidsplanen håller, säger projektledaren Nicke Wainebro på Hultsfreds bostäder.

Det finns fortfarande mycket kvar att göra, men tidsplanen håller, säger projektledaren Nicke Wainebro på Hultsfreds bostäder.

Foto: Olof Carlson

Målilla2019-11-02 10:00

Projektledaren Nicke Wainebro på AB Hultsfreds Bostäder berättar att tidsplanen för bygget håller och han räknar med en slutbesiktning i mitten på februari. Ett par veckor senare ska det vara dags för de första hyresgästerna att flytta in.

Alla de fem lägenheterna i det nya huset är redan bokade, så det blir fullt från start.

Men så är det efterlängtade lägenheter också. Det har i flera år varit ont om lägenheter i Målilla, många äldre som ville sälja huset och flytta till lägenhet har fått vänta. Det fick ortens PRO-förening att trycka på.

– Målarna håller som bäst på att spackla och måla, säger Nicke Wainebro, någon lägenhet är redan klar. Samtidigt jobbar golvfirman med att spackla badrumsgolven. Men jag tror inte de hunnit lägga någon matta ännu.

Utomhus håller murarna på att göra fasaden på gavlarna färdiga och någon gång den här veckan hoppas Nicke Wainebro att köksinredningarna ska levereras så att man kan börja montera.

– Stommen till miljöförrådet är också rest, säger Wainebro. Det ska bli stort nog för att införa källsortering av avfallet.

Något som är på gång inom en ganska snar framtid, när även flerfamiljshusen tas med i det nya sopsystemet, är hushållsnära sortering. Husets miljöprofil stärks dessutom av att det kommer att få bergvärme installerad. 

– Det är nästan klart, säger Wainebro, allting är framdraget det ska bara kopplas in. Så än så länge är det en tillfällig panna som värmer upp byggplatsen.

Bygget kostar i storleksordningen sju miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!