Älgarnas rike får högst betyg i Hultsfreds kommun

Målilla Älgpark är den bästa turistattraktionen i Hultsfreds kommun. Det påstår i alla fall användarna av Google Maps i en betygsranking.

Gärt-Arne Hartvigsson, hustrun Ingegerd och barnbarnen Ebba och Clara trivdes på Hultsfreds strandcamping.

Gärt-Arne Hartvigsson, hustrun Ingegerd och barnbarnen Ebba och Clara trivdes på Hultsfreds strandcamping.

Foto: Markus Danielsson

Målilla2023-07-03 06:00

Google Maps ranking av omkring 8 300 svenska turistattraktioner bygger på att besökarna recenserar och betygsätter de olika ställena efter att ha besökt dem. Blott två procent av turistmålen kommer upp i betyget 4,7 av fem möjliga. Till den exklusiva skaran av populära attraktioner hör Målilla älgpark, som drivs av familjen Österberg sedan nio år tillbaka. Enligt den färska sammanställningen har anläggningen fått 792 recensioner och 4,7 i betyg.

– Jag tror att en stor del av det här fina betyget beror på att vi har en väldigt personlig prägel på vår gård. Besökarna som kommer hit möter oss, det vill säga ägarna själva. Många andra ställen har anställda som blir ansiktet utåt, säger Hjalmar Österberg i en spontan kommentar till betyget.

När Vimmerby Tidning besöker Målilla Älgpark har det precis blivit tid för Hjalmar Österberg att utfodra anläggningens huvudpersoner. På plats finns då även en grupp tyska turister.

– Vi gillar Sverige och därför gillar vi även älgarna. Det här vill vi inte missa, säger Jan-Peter Kauffmann från Stuttgart som ingår i det tyska sällskapet. Det gör även Kerstin Thiel.

– Det är första gången jag ser en älg, de är verkligen fantastiska djur, säger hon och matar en av älgarna.

Hultsfreds Strandcamping får betyget 4,4 i den nämnda undersökningen. När Vimmerby Tidning besöker campingplatsen träffar vi paret Gärt-Arne och Ingegerd Hartvigsson från Halmstad. De är gäster på campingen tillsammans med barnbarnen, Ebba och Clara.

– Det är första gången vi är här och vi blev verkligen positivt överraskade när vi kom hit. Betyget 4,4 verkar vara helt i sin ordning, säger Gärt-Arne Hartvigsson.

Hustrun Ingegerd håller med om betyget men passar ändå på att lämna en personlig synpunkt.

– Det enda som möjligen fattas är en lite större och bättre lekplats för de äldre barnen. Det hade gjort campingen ännu bättre, säger hon och barnbarnen nickar instämmande.

Här är Hultsfreds 15 bästa besöksmål enligt Google Maps: Målilla älgpark, 4,7 i betyg, Hesjöns badplats, 4,6, Dressin Hultsfred-Målilla, 4,6, Lindens badplats, 4,6, Stora Hammarsjöns badplats, 4,6, More Kastell, 4,5, Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik, 4,5, Hultsfreds Strandcamping, 4,4, Kristinebergsbadet, 4,4, Lönneberga Henbygdsgård, 4,4, Lillesjöns badplats, 4,4, Hulingens badplats, 4,4, Kaffeberget, 4,3, Virserums konsthall, 4,2, Lasse Maja-grottan, 4,1.

Kerstin Thiel gillade verkligen att mata älgarna i Målilla.
Kerstin Thiel gillade verkligen att mata älgarna i Målilla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!