Corona ställer till det - mer folk behövs för GP

Fler funktionärer behövs till lördagens GP-speedway i Målilla. "Det är Corona som ställer till det för oss" säger Tommy Johansson vice ordförande i Målilla MK.

Tommy Johansson, vice ordförande i Målilla MK, har många järn i elden just nu. Ett av dem är att försöka hitta fler funktionärer.

Tommy Johansson, vice ordförande i Målilla MK, har många järn i elden just nu. Ett av dem är att försöka hitta fler funktionärer.

Foto: Olof Carlson

Målilla2021-08-11 21:00

I och med att ståplatserna på grässlänten i sista kurvan nu blir sittplatser för att leva upp till restriktionerna, krävs det fler funktionärer än tidigare.

– Där kommer det att bli sittplatser nu, säger Tommy Johansson, publiken får ta med egna stolar, eller kanske sitta på filtar.

Restriktionerna säger ju att det ska finnas "anvisade sittplatser" till besökarna.

Tommy Johansson tror att det i alla fall går åt 20-talet personer ytterligare, som kan hjälpa till att lotsa publiken till sina platser och se till att det inte blir trängsel. De nya kraven gör att stammisarna i funktionärstruppen inte räcker till. 

– Vi behöver fler publikvärdar, och personal som kan hjälpa till med "muddring" vid entréerna, säger han, och se till att inga flaskor tar sig in på arenan. 

Just nu är läget akut, fler behövs till på lördag. Men samtidigt är det några dagar kvar till lördagens GP-speedway, och Tommy Johansson räknar ändå med att hinna få ihop ett gäng som kan hjälpa till.

– Jag håller på att jaga runt efter folk, och vi har gjort ett upprop på sociala medier, säger Tommy Johansson.

Målilla Motorklubb ställer en mindre armé av frivilliga på benen för att GP-tävlingen ska kunna köras. 

– Det är allt från parkeringsvakter till serveringspersonal, publikvärdar, till att sköta banan, säger Tommy Johansson.

Så det är en jätteapparat att dra runt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!