Manifestation anordnas mot vindkraftparken

Föreningen Vindfrid kuggar upp motståndet mot den planerade vindkraftparken Aspeland i skogen mellan Målilla och Mörlunda.

Hjalmar Österberg, ordförande i föreningen Vindfrid tycker det är viktigt att kommunledningen får veta att det är många som inte vill ha vindkraftparken inpå knuten.

Hjalmar Österberg, ordförande i föreningen Vindfrid tycker det är viktigt att kommunledningen får veta att det är många som inte vill ha vindkraftparken inpå knuten.

Foto: OLOF CARLSON

Målill/Mörlunda2022-11-22 12:48

Nu bjuder föreningen in till en manifestation, i förhoppning om att få kommunpolitikerna att lyssna, och utnyttja sin vetorätt mot projektet.

– Det gjorde de vid Dackevinds satsning i Tönshult för något år sedan, säger Hjalmar Österberg, ordförande i föreningen.

– Då med motiveringen att alldeles för många skulle påverkas. Nu den här gången är det många fler som påverkas. Så det är logiskt att använda samma argument den här gången.

Precis som i det tidigare fallet med Tönshult ordnas nu en manifestation för att samla vindkraftmotståndarna. Då var man utomhus, men den här gången blir det inne. Men då som nu blir det tal och en hel del information.

– Kan bara hoppas att det är en del politiker som kommer också.

– Kan vi visa att vi är många är det lättare att få politikerna att lyssna, säger Hjalmar Österberg, som hoppas och tror att det blir mycket folk som kommer till Folkets Hus Skeppet den tredje december.

– Vi vet att det finns ett motstånd i trakten, redan för ett och ett halvt år sedan gjorde vi en namninsamling mot parken och då kunde vi överlämna 600 namn till kommunledningen.

Och sedan dess tror han att oron för vad vindkraftverken drar med sig har ökat markant.

– Det börjar bli bråttom nu, säger Hjalmar Österberg. Kommunen ska ta sitt beslut i februari.

Blir det ett nej i kommunen, så tar ärendet stopp där, men vid ett ja är det länsstyrelsen som har sista ordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!