Majoriteten säger nej till möte om vindkraft i Gröninge

Norska företaget Fred.Olsen Renewables har planer på att bygga en vindkraftpark i Gröninge mellan Horn och Hycklinge. Bolaget hade önskemål att komma och presentera sina planer inom snar framtid för kommunstyrelsen. Men det blir ett nej.

Kommunstyrelsen säger nej till möte om vindkraft i Gröninge

Kommunstyrelsen säger nej till möte om vindkraft i Gröninge

Foto: Jens Ökvist

HORN/HYCKLINGE2019-02-15 14:00

–Ja, vi hade inom majoriteten, S, C, L och LPo, ett möte i veckan och diskuterade frågan. Vi beslutade att säga nej till att ta emot Fred.Olsen på nästa kommunstyrelse, säger Lars Karlsson (L), tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen.

Det är ett par veckor sedan som Fred.Olsen Renewables skickade ut ett brev till samtliga ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen om att få komma och presentera sina vindkraftsplaner i Gröninge. I april förra året hade bolaget ett samrådsmöte i Kisa om sina planer att då uppföra en park med 44 vindkraftverk på Gröninge. Protesterna var stora och planerna skrinlades tills nu.

Bolaget har nu lagt sig på ett antal färre vindkraftverk, åtta stycken.

– Vi vill inte stressa fram någonting utan avvaktar en ny energiplan som är på gång för kommunen. Fred.Olsen får komma tillbaka i höst om en ny förfrågan, säger Lars Karlsson.

Staffan Svanberg hos Fred.Olsen Renewables:

– Jag har inga kommentarer förrän jag har pratat med kommunstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!