Krönika Man kan irritera sig på Annie Lööfs höga svansföring och att hon envisas med att Alliansen skall tillsätta statsministern, trots att röd-röd-gröna laget har flest mandat i riksdagen. Men samtidigt måste man ge henne och Björklund kredd för att de håller fast vid sin politiska linje. Moderater och Kristdemokrater är inte så känsliga för samröre med Sverigedemokraterna. De är definitivt beredda att samarbeta, om detta leder till regeringsmakten.

Nu pågår en häftig svekdebatt inom borgerligheten. Lööf och Björklund och deras partier får utstå kritik i sociala media och från de gamla Alliansvännerna. I Liberalerna kan man se tendenser till internt uppror mot Björklund. Annie synes än så länge ha sitt partis fulla stöd!

Det bästa för Sverige hade förstås varit att Centern och Liberalerna slagit ihop sina påsar med Socialdemokraterna. Ska vi undvika extraval måste detta ske förr eller senare.

Nu gäller att alla goda krafter stöttar Lööf och Björklund så de orkar hålla fast vid sin linje att inte ge Sverigedemokraterna någon påverkansmöjlighet. Det är säkert tveeggat att en gammal vänsterman manar till stöttning av Lööf och Björklund, men som man brukar säga i högtidliga sammanhang – Sveriges väl går före partiintresset!

Funderingar:

1. Samtidigt som vi i Sverige kämpar med att få ihop en regering brinner en hel stad – Paradise – i Kalifornien ner till grunden. 1 000-tals människor hann ej undan. Presidenten Trump menar att de har sig själva att skylla.

2. I Storbritannien kämpar Theresa May i stark motvind. Hon har både Labour och delar av sitt eget parti mot sig. Allt beror på Brexitförhandlingarna. Man kan nog se fram mot både nyval till parlamentet och en ny folkomröstning.

3. Den nya kommunfullmäktigeförsamlingen i Hultsfred har redan haft två möten. Vi får hoppas att de kommer att trivas och att de har goda idéer för kommunens utveckling.

Påstående/Undran:

Den siste liberalen är sannolikt en vänsterman?