Nytt tips i sökandet efter kvinna – utredningen öppnas

Ett nyinkommet tips om den försvunna kvinnan från Hultsfred har kommit in till polisen. Det gör att utredningen plockas fram ur sin malpåse igen.

"Vi kommer att göra ett nytt sök, vi väntar bara på bättre väder" säger Tessan Jigfjord, insatsledare för Missing People, som också fått in nya tips att jobba med.

"Vi kommer att göra ett nytt sök, vi väntar bara på bättre väder" säger Tessan Jigfjord, insatsledare för Missing People, som också fått in nya tips att jobba med.

Foto: OLOF CARLSON

Lönneberga2021-04-07 18:00

– Vi har fått in ett nytt tips om den försvunna kvinnan, säger Niclas Juneskog vid polisen i Vimmerby, som har hand om utredningen. Vad jag förstår av förhandsinformationen är det en iakttagelse från 2019. Men det är först nu den har kommit in.

Det var efter en artikel i Aftonbladet för några veckor sedan, som polisen fick in det här tipset.

– Det ska vi kolla upp lite närmare, även om utredningen är nedlagd. Kommer det in tips så kollar vi dem naturligtvis, säger Juneskog.

Det var i slutet på maj 2019 som kvinnan, som är i 20-årsåldern, försvann från sitt hem i Hultsfred och hon har varit försvunnen sedan dess. I flera omgångar har polisen, och Missing People varit ute och sökt. Bland annat i trakterna av Lixerum i Lönneberga socken.

– Vi kommer att göra ett nytt försök, säger Tessan Jigfjord, insatsledare för Missing People. Det kommer att bli ett internsök. Det får vi göra. Vi väntar bara på att det ska bli lite varmare. Vi vill gärna söka i vattnet också.

Bland annat har hon haft kontakt med ortens dykarklubb, som vill ställa upp.

Coronapandemin och restriktionerna gör annars att man inte kan bjuda in allmänheten.

Efter artikeln i Aftonbladet fick även Tessan Jigfjord in tips som ligger till grund för det kommande söket.

– Artikeln gjorde att ärendet tog fart igen och vi kommer att göra ett nytt försök kring Lixerum och sjön Linden. Det är ett område vi har fått oss tilldelat av polisen och där har vi lite kvar att söka igenom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!