Kronofogden säljer hyreshus i kommunen

Lägenheterna anses för dåliga för att hyras ut. Därför har det lilla radhuset med två lägenheter stått tomt ett tag. Nu kommer huset att säljas av kronofogden.

Det lilla radhuset med två lägenheter säljs exekutivt av Kronofogden.

Det lilla radhuset med två lägenheter säljs exekutivt av Kronofogden.

Foto: Olof Carlson

Lönneberga2022-10-19 11:55

Fogden har värderat huset till 400 000 kronor, enligt sin hemsida och den planerade auktionen kommer att hållas i Linköping i början på november.

I normala fall, skriver fogdens värderingsperson i sitt utlåtande, skulle marknadsvärdet på huset vara upp emot miljonen, med hänsyn taget till läget och fastighetsmarknaden i Lönneberga. 

Huset består av två större lägenheter. En på 158 kvadratmeter och en på 159. Men båda är, enligt beskrivningen i dåligt skick. Redan 2016 fick ägaren krav på sig att förbättra inomhusmiljön och senare också ett förbud att hyra ut dem. Enligt kronofogdens inspektion på platsen finns det bland annat en del vattenskador och en och annan trasig fönsterruta i huset, som enligt beskrivningen är byggt 1960.

Huset är också pantsatt och det är panthavaren som begärt en försäljning hos Kronofogden.

– Det handlar om en skuld på cirka 630 000 kronor, säger Ulrica Attnäs Loebbert på Kronofogdens försäljningssektion i region syd. Panthavaren har begärt en försäljning för att få tillbaka sina pengar.

– Vad som behöver göras för att återställa lägenheterna i skick, kan jag inte uttala mig om, säger hon, det är något som köparen får ta ställning till efter affären.

Men det handlar om en hel del arbete som behöver göras. Huset har inget eget värmesystem, utan förses med värme från grannhuset.

Andra november faller klubben för den här fastigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!