Det blev ingen affär enda budet för lågt

Kronofogden lyckades inte sälja. Det enda budet var för lågt, så det blev ingen affär av. Den här gången i alla fall.

Det lilla hyreshuset i Lönneberga förblev osålt. Enda budet som kom in var så lågt att säljande Kronofogde inte kunde acceptera det. Sannolikt blir det en ny auktion om ett par månader.

Det lilla hyreshuset i Lönneberga förblev osålt. Enda budet som kom in var så lågt att säljande Kronofogde inte kunde acceptera det. Sannolikt blir det en ny auktion om ett par månader.

Foto: Olof Carlson

Lönneberga2022-11-04 05:30

Hyreshuset med två lägenheter i Lönneberga skulle säljas exekutivt på onsdagen. Kronofogdemyndigheten höll auktion.

– Men det enda inkomna budet var för lågt, säger Ulrica Attnäs Loebbert, på myndighetens försäljningsavdelning. Varken säljande kronofogde eller pantinnehavaren kunde acceptera det.

– Nu har sökande en vecka på sig att begära en ny auktion, fortsätter hon, då kan vi göra ett försök till att sälja huset.

Huset är ursprungligen värderat av Kronofogden till 400 000 kronor. 

– Men eftersom protokollet från auktionen inte är klart ännu, kan vi inte gå ut med några siffror, säger Ulrica Attnäs Loebbert. Budet som kom in är inte offentligt ännu.

Huset består av två större lägenheter. En på 158 kvadratmeter och en på 159. Men båda är, enligt beskrivningen i dåligt skick. Så pass att det är uthyrningsförbud på lägenheterna. Redan 2016 fick ägaren krav på sig att förbättra inomhusmiljön och senare också ett förbud att hyra ut dem. Enligt kronofogdens inspektion på platsen inför auktionen finns det bland annat en del vattenskador och en och annan trasig fönsterruta i huset, som enligt beskrivningen är byggt 1960.

Det som händer nu, är att det troligen blir ytterligare ett försök till att sälja huset. Men det tar sin lilla tid.

– Vi har ju vissa tider att förhålla oss till vid exekutiva försäljningar, säger Ulrica Attnäs Loebbert, det tar cirka två månader innan det blir ett nytt försök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!