Smakfullt evenemang i Lönneberga

Med en vecka kvar kan Lönneberga Mat och Hantverk presentera ett fullmatat program. Ett 70-tal utställare har anmält sig till det smakfulla evenemanget i Lönneberga hembygdspark.

Sjöborgens Dryckeri (observera stavningen) tillverkar och säljer måltidsdrycker av olika slag.

Sjöborgens Dryckeri (observera stavningen) tillverkar och säljer måltidsdrycker av olika slag.

Foto: Privat

Lönneberga2023-09-08 05:00

Malin Jonsson, sammankallande i arrangörskommittén hoppas på att det blir någonstans mellan tre och fyra tusen besökare i år också.

– Men vi har inte jättekoll på hur många det var förra året, säger hon. Men vi vet hur många bilar som kom och utifrån det har vi räknat lite på det.

Lördagen den 16 september är det dags igen för det stora tabberaset i Lönneberga socken. Ett 70-tal utställare har anmält sig och vill vara med för att visa upp sig och sina produkter. 

Närproducerat och hantverksmässigt är honnörsord på den här tillställningen och det gäller såväl matproducenter som hantverkare av de mest skiftande slag. Samtidigt passar också Lönneberga Hembygdsgille att visa upp lite av sin verksamhet. Bland annat den gamla stenbrytaren som får jobba rejält under dagen. Traditionell mat hör också till, gillet serverar raggmunk med fläsk.

Bland utställarna återfinns en hel del nya bekantskaper. Exempelvis Assar Karlsson från Ljungby som tillverkar stålkorgar eller Sjöborgs Dryckeri från Moheda som säljer drycker av de mest skilda slag.

– I år blir det en ny möjlighet för besökarna att färga garn, berättar Malin Jonsson, Britt Svensson håller igång grytorna och visar hur det går till. Förra gången vi hade växtfärgning med var 2013. Anders Johansson från Hultsfred är också en gammal bekant till publiken. Han kommer att visa sin motorsågskonst. Förra gången det begav sig var 2013.

Så evenemanget har anor att falla tillbaka på.

Assar Larsson från Ljungby visar upp sina prisbelönta stålkorgar.
Assar Larsson från Ljungby visar upp sina prisbelönta stålkorgar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!