Corona stoppar bakluckeloppis i Lönneberga

Det blir ingen bakluckeloppis i årets Lönnebergavecka. Polisen ger inte tillstånd till sammankomsten eftersom besöksantalet inte kan garanteras

"Det känns bittert" tycker Anita Trybom, eldsjälen bakom satsningen på bakluckeloppisen vid Lönnebergaboa.

"Det känns bittert" tycker Anita Trybom, eldsjälen bakom satsningen på bakluckeloppisen vid Lönnebergaboa.

Foto: OLOF CARLSON

Lönneberga2020-07-21 18:00

Anledningen till det uteblivna polistillståndet är restriktionerna på grund av Coronapandemin. Det är svårt att begränsa antalet besökare till 50, motiveras avslaget.

– Det är bara att rätta sig efter, säger Gunborg Nilsson, arrangör för Lönnebergaveckan. Även om jag personligen tycker det är lite överdrivet. Det handlar ju om vuxna människor. Och nyktra. Och dessutom utomhus.

Hon tycker det är tråkigt att behöva ställa in bakluckeloppisen, det är många som tycker det är spännande med den här typen av loppis. Men det finns liksom inget annat att välja på.

Anita Trybom, eldsjäl för bakluckeloppisen är besviken över att det inte blir något av Lönnebergaveckans traditionella bakluckelopps.

– Det känns verkligen bittert, säger hon. Det hade jag sett fram emot.

Men utan polistillstånd fanns just inget annat val än att kasta in handduken. 

– Det är lite för tätt inpå nu, för att hitta på något annat, säger hon. Vi hinner inte göra något.

Men hon är inte den som deppar ihop. Inte så länge i alla fall. Funderingarna är redan i full gång över nästa arrangemang och hur det i så fall kan göras utan att överträda restriktionen, i väntan på att coronakrisen blåser över och man kan börja med bilträffarna igen.

Det var också tänkt att Lönnebergaboa skulle haft sin nypremiär i samband med loppisen. Men utan loppis skjuts premiären upp till på lördag i stället. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!