Locknevi satsar på digital plattform

Locknevibor skapar en digital plattform för att stärka bygden. "Tanken att alla som är intresserade av Locknevi på ett enkelt sätt ska kunna se vad som händer och har hänt." berättar Krister Segergren, en av initiativtagarna.

"Det finns en positiv atmosfär i Locknevi." Krister Segergren är en av dem som engagerar sig i den nya digitala plattformen.

"Det finns en positiv atmosfär i Locknevi." Krister Segergren är en av dem som engagerar sig i den nya digitala plattformen.

Foto: Privat

Locknevi2019-07-06 19:49

Föreningar, evenemang, aktiviteter och information om sockeln är några av de saker som nu börjar samsas på den digitala plattform som byggs upp av Lockneviborna själva.

– Vi håller nu på att bygga en digitalplattform där alla kan samlas under ett tak. Vi såg behovet av att knyta ihop de föreningar och verksamheter som finns här, berättar Krister Segergren.

Behovet menar han bland annat kommer i och med de stora avstånden på landsbygden.

– Locknevi socken är stor och det är långt mellan husen. Det är till exempel en mil ut till Toverum. Att mötas i verkligheten är oerhört viktigt men det digitala hjälper till att öka kontaktytorna.

Plattformen ligger redan uppe digitalt och ska under året växa till sig med hjälp av föreningar, företag och privatpersoner.

– Vi började lite blygsamt och den är i nuläget inte färdig utan ska utvecklas vidare. Tanken är att det ska bli en levande plattform där folk ska kunna lägga ut det som rör deras verksamheter om det så gäller att hyra ut boende eller sälja grönsaker.

Att stiga på det digitala tåget menar Krister är väsentligt för framtiden.

–Man måste hela tiden hålla igång för att vara i takt med utvecklingen. I vecka har vi som ska vara administratörer haft en liten kurs i hemsideuppbyggnad. Sedan kommer vi i höst kommer börja med att instruera folk som har verksamhet i Locknevi i hur man snabbt och lätt kan lägga upp saker. Vi har ingen som är anställd till det här så det gäller att folk själva skriver i den och uppdaterar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!