Misstänkt föremål på Nya Tanneforsvägen

Bombskyddet åkte till Linköping på söndagsnatten igen. Ett misstänkt föremål hade orsakat samtal till polisen som spärrade av delar av Tannefors.

Foto: Gramos Gutiqi

Linköping2019-06-10 01:48

Det var vid 23.30 som polisen fick in ett samtal om ett föremål på Nya Tanneforsvägen i Linköping. Avspärrningen rör ett område några hundra meter från fredagens detonation, på andra sidan Drottningbron.  

- Vi har spärrat av ett område och rådfrågat nationella bombskyddet. De fattade beslut om att åka hit, säger Peter Ström, vakthavande befäl hos polisen.

Vad för föremål och omständigheterna kring det kan polisen inte kommentera i nuläget.

Det är en del av Nya Tanneforsvägen som är avspärrad. Det finns bostadshus i närheten men än så länge har ingen evakuering genomförts.

- Läget är under kontroll och nu avvaktar vi tills bombskyddet kommer till Linköping. Det är extra ansträngt nu men vi får samtal om misstänkta föremål ibland, säger Peter Ström.

Vid 04 anlände bombskyddet med en lastbil och släp. Räddningstjänsten kallades till platsen för att bistå bombskyddet. De placerade sig i korsningen vid Gamla och Nya Tanneforsvägen.

- Vi har kallats för att assistera polisen och vi behövs, säger Stefan Hagdahl, inre befäl hos räddningstjänsten.

Bombskyddet var klart vid 05.23 enligt polisen. Kort därefter lämnade de platsen.

- De gav beskedet att föremålet var ofarligt. Avspärrningen är hävd och trafiken kan återgå till det normala, säger Peter Ström.

Person från bombgruppen på väg till det misstänkta föremålet tillsammans med en hund.
Person från bombgruppen på väg till det misstänkta föremålet tillsammans med en hund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!