Alla fyra höghus, som omger Linköping Arena, är nu färdigbyggda. Det återstår bara lite yttre fasadarbeten på det högsta av dem.

Kommunen hyr de två norra tornen, med 215 lägenheter, för att ha till nyanlända. Arenaskolan har de tre lägsta våningarna i de båda södra, medan ApartDirect tar hand om våning 4–7.

Det innebär att företaget fördubblar antalet lägenheter vid arenan, från 43 till 86. Några lägenheter inne i centrum har man också, och med 10–15 lägenheter i Botryggs nybyggda hus vid Industrigatan blir det över 100.

Artikelbild

| Linköping Arena är nu nästan färdigbyggd. I de två närmaste husen på bilden blir det lägenhetshotell i våning 4–7.

– Lägenhetshotell har blivit ett väldigt populärt sätt att bo. Visst är det kul att bo på ett vanligt hotell, men man tröttnar snart. I ett lägenhetshotell har man kök och tvättmaskin och kan reda sig själv. Det blir som ett hem när man är borta, säger platschefen Max Hebbe.

I Linköping konkurrerar ApartDirect framförallt med Sky Hotel Apartments, som också är inne i en tillväxtfas. Max Hebbe tror inte att det är risk för överetablering.

– Det kommer väldigt mycket folk för att jobba i Linköping, många konsulter som vill hyra i flera månader. Vi har en beläggning på 84–85 procent.

Byggherren Botrygg fick för några år sedan kritik för att arenan var ful. Nu när det börjar se klart ut låter det annorlunda, enligt företagets vd Adam Cocozza.

Artikelbild

| Max Hebbe i en av hotellägenheterna i Linköping Arena. De 43 nya blir preliminärt klara i början av december.

– Vi får väldigt många positiva kommentarer kring hur fint det har blivit. Nu tittar vi på att bygga in lite mer under västra läktaren; vi har några intressenter som vill ha verksamhet där. Annars är det färdigbyggt nu.