Anton Juholt, född och uppvuxen i Oskarshamn, har satt avtryck i Linköping sedan han flyttade till staden 2011 för att studera statsvetenskap, kanskefrämst genom FC Orten. Klubben, som drivs av Juholt och Hamma Mohammedian, arrangerar nattfotboll som sysselsätter upp mot 150 ungdomar på lördagskvällarna i Skäggetorp. Initiativet har uppmärksammats bland annat av Annie Lööf som besökte Skäggetorp i februari fjol. Just nu är Anton involverad i Stångåstadens projekt LinkStep som ska hjälpa människor utanför arbetsmarknaden att hitta ett jobb.

Inte helt otippat kommer Juholts samhällsengagemang att spegla innehållet i krönikorna.

– Jag kommer skriva om saker som ter sig ganska självklart och är en del av livet, men jag vill ställa frågorna: "varför" och "hur". Och då ofta självklart till bakgrund av mitt statsvetenskapliga intresse. Krönikorna kommer därför handla om till exempel integration och sociala förhållanden.

Anton Juholt, som är son till före detta socialdemokratiska partiledaren Håkan Juholt, är tydlig med att några partipolitiska åsikter inte kommer luftas i texterna. Snarare kommer han tona ner sitt eget "jag" för att istället fokusera på det större sammanhanget.

– Ingen ska känna att det här är politisk propaganda, utan de ska känna att det är ord från hjärtat från en person som älskar Linköping och samhället.