En serie av samtida cirkusföreställningar mitt i stadsrummet i Linköping mellan den 15 och 17 augusti.

Det är så arrangemanget där flera olika aktörer samarbetar, däribland Linköpings kommun, Visit Linköping & Co och East Sweden Circus Festival, marknadsförs.

Här utlovas spektakulära konstnärliga uttryck för att berika Linköping med internationella influenser och nycirkus av högsta klass.

Artikelbild

| På Stora torget kommer en större scen att byggas upp. Festivalen är gratis för alla besökare.

Svenska Cirkus Cirkör kommer att ha världspremiär av sin nya föreställning, "Bloom" där publiken kommer att få ta del av gemenskap, klassisk musik och blommor.

– Med nycirkus från olika delar av världen erbjuder vi vår stad en unik upplevelse. Efter att tidigare nycirkusarrangemang som ”Trappa upp” och ”Burntout punks” mottagits mycket väl i Linköping, så presenterats nu en hel festival med tre dagar av spännande uppträdanden, säger kulturutvecklingschef Mårten Hafström, i ett pressmeddelande.

Festivalen är gratis för alla besökare poängterar arrangemangets konstnärliga ledare, Lars Wassrin.

– Dessutom kommer allt att ske utomhus. En stor scen kommer att byggas upp på Stora torget, en lite mindre på Hospitalstorget och mellan torgen, på Bokhållaregatan, planerar vi för en parad där internationella gäster kommer att gå tillsammans med förmågor från regionen och närområdet, säger han och fortsätter:

– Tack vare att Storgatan görs om till en gågata under sommaren blir det en så kallad streetscen mitt emot Filbyterstatyn.