Ettårig pojke förgiftad av hasch

Den ettårige pojken tuggade i sig en bit hasch och började hallucinera. Nu åtalas en 35-årig man för vållande till kroppsskada.

En ett år gammal pojke tuggade i sig en bit hasch. Nu har en 35-årig man åtalats för vållande till kroppsskada. (Bilderna är tagna i andra sammanhang.)

En ett år gammal pojke tuggade i sig en bit hasch. Nu har en 35-årig man åtalats för vållande till kroppsskada. (Bilderna är tagna i andra sammanhang.)

Foto: Cornelius Poppe/TT/Arkivbild

Linköping2019-11-06 11:30

På morgonen den 31 december förra året upptäckte den 35-årige mannen, som befann sig i sin flickväns bostad i Linköping, att det låg haschbitar på golvet i vardagsrummet. Han kunde först inte förstå hur narkotikan hamnat där. Efter ett tag insåg han dock att flickvännens son, drygt ett år gammal, kunde ha fått tag i narkotikan. 

Mamman satte sig med pojken framför tv:n och reagerade på att han skrattade onaturligt när de tittade på ett barnprogram. Några timmar senare, sedan pojken legat och sovit, blev situationen allvarlig. Pojken andades konstigt och när det hördes "rasslande ljud" bestämde sig mamman för att ringa 112. 

Pojken fördes till Universitetssjukhuset. Där kunde läkarna konstatera att han uppvisade förgiftningssymtom och att han var påverkad av cannabis. Den ansvarige läkaren gjorde bedömningen att pojken upplevt hallucinationer.

Polis kallades till sjukhuset och när patrullen fick klart för sig vad som hänt åkte de till mammans bostad för att prata med hennes 35-årige pojkvän. Mannen medgav att han hade haft en bit hasch i sin byxor – en bit hasch som pojken måste ha ätit av. 

35-åringen har nu har åtalats för vållande till kroppsskada. Åklagaren anser att mannen begick gärningen av oaktsamhet då han inte försäkrade sig om att narkotikan förvarades oåtkomligt för barnet. I förhör har 35-åringen uttryckt ånger. Han säger att händelsen blev en "väckarklocka" och att han insett att man inte kan förvara droger i närheten av barn. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!