Detonerade föremålet var stulet

Polisen fattade misstankar när föremålet skulle återlämnas till ägaren. Då kallades det nationella bombskyddet till Garnisonen i Linköping.

Foto:

Linköping2019-08-20 03:30

Polisen förklarar att man hade det föremål som under natten mot tisdagen exploderade i sin ägo och skulle åtelämna det till ägaren på måndagen. Föremålet var stulet. När det skulle lämnas tillbaka såg polisen att det påverkats på ett sådant vis att personalen blev misstänksam.

Efter en snabb kontroll larmade polisen nationella bombskyddet och spärrade av platsen. Under måndagen väntade bombskyddet på att evakueringen skulle bli klar så att de då kunde oskadliggöra föremålet.

I stället för att oskadliggöras detonerade det i en smäll som hördes över stora delar av Linköping. Glasrutor krossades och en byggnad i närheten började brinna.  

Vad det var för föremål är fortfarande okänt, lika så när det stals och vad det var för omständigheter som ledde till att polisen skulle återlämna det till ägaren.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det misstänkta föremålet en moped med sprängdeg i. Polisen vill inte bekräfta de uppgifterna.

- Det kommer jag inte att kommentera i natt. Avspärrningen kring själva platsen för detonationen kommer att vara kvar tills polisens tekniker är klara med sin brottsplatsundersökning, sade polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!