"Det skakade i hela byggnaden"

De evakuerade hörde detonationen från uppsamlingsplatsen.

Andreas Eklund väntade tillsammans med sina söner, Herman och Hugo.

Andreas Eklund väntade tillsammans med sina söner, Herman och Hugo.

Foto: Bängt Olsson

Linköping2019-08-20 03:42

Under tiden som polisen spärrade av hela Garnisonen var totalt 3000 personer påverkade, av dem var det 170 som blev evakuerade. Det var alltså ett stort antal personer som inte kom in i sina bostäder eller som inte fick gå ut från dem.

Vid Ryttargårdskyrkan, som var uppsamlingsplatsen för de evakuerade, satt det på måndagsnatten många trötta och oroliga personer och väntade på besked från polisen. Andreas Eklund och hans två söner, Herman och Hugo, var några av dem.

- Vid detonationen skakade det i hela byggnaden och jag tänkte att det var skönt att det är över snart men nu har det gått en timme sedan dess, sade Andreas Eklund, vid 00.50 på måndagsnatten.

Efter detonationen var det flera närvarande som såg en rökpelare. Mer information dröjde och oron för skador på husen växte.

- Jag tänker på den tidigare detonationen i juni här i Linköping. Vi bor mitt emot, ganska nära där de är nu, men jag hoppas de kunde rikta explosionen uppåt, säger Andreas Eklund.

Strax efter 01 kom polisen med beskedet att de skulle få återvända om en timme och att det inte såg ut att vara några större skador på husen. Efter det beskedet var Andreas Eklund lättad.

- Det är riktigt skönt faktiskt. Om en timme får vi gå hem och sova, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!