Brandmän stoppade spridning till huset

En personbil började brinna vid Lilla Globenteatern på Snickaregatan på söndagskvällen.

Foto: Bänkt Olsson

Linköping2018-12-30 20:52

Larmet kom vid 20.38 på söndagskvällen. Det var en personbil som brann vid Lilla Globenteatern på Snickaregatan i centrala Linköping.

– Det är en tämligen våldsam brand, sade vår reporter Bänkt Olsson, som tog sig till platsen.

När han kom dit var bilen övertänd, lågor slog upp från fordonet. Lågor slog också mot fasaden till huset som inrymmer Lilla Globenteatern.

– Branden har inte spridit sig till huset, men fasaden har fått skador, sade Bänkt Olsson.

Han förklarade att räddningstjänsten arbetade med att släcka elden och att samtidigt försöka flytta bilen från platsen där den stod.

– De verkar vilja minska risken för spridning, sade han.

Kommunens tjänsteman i beredskap kontaktades, eftersom det rann ner lite bensin i en dagvattenbrunn som fanns intill brandplatsen.

– Det blir den personen som i sin tur får kontakta Tekniska verken, sade Ulf Kron, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Räddningstjänsten lyckades precis förhindra spridning till teatern, berättade räddningstjänstens yttre befäl Thomas Melkersson. Huset fick ventileras rejält av brandpersonalen.

– Automatlarmet har gått där inne för att det blivit rökfyllt. Men det är ingen brand. Ytterfönstret har gått sönder på grund av värmen och jag tror vi kom i precis rättan tid.

Bilen verkade svårsläckt och när bilen vinschades bort från väggen slog lågor upp flera gånger..

– Det brann jättemycket när jag kom hit. Sen small tanken så att bensin rann ut och då blir det svårt. Vi har kontaktat miljö och hälsa då bensin runnit ner i en dagvattenbrunn, sade Thomas Melkersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!