Badmöjligheterna på Tinnis hänger samman med det planerade simhallsbygget.

Enligt den gällande tidsplanen ska det kommunala bolaget Lejonfastigheter under våren ta in anbud för en ny simhall på Folkungavallen. Kommunfullmäktige ska fatta det slutgiltiga beslutet i juni och då kan det bli spadtag i sommar och invigning 2022.

Frågan är dock hur säker den tidsplanen är. Efter en debattartikel i Corren i lördags – som föreslog att simhallen i stället byggs på Stångebro – visade det sig att den styrande Alliansen överväger att riva upp beslutet att bygga på Folkungavallen. Kommunalrådet Muharrem Demirok (C) sade att Alliansen jobbar intensivt med frågan och utlovade ett besked inom kort.

Artikelbild

| Tinnis öppnar enligt traditionen den första måndagen i juni. Det är bara drygt fyra månader dit ...

Hur det än blir med simhallen går en sak att slå fast redan nu: Utomhusbadet på Tinnis kommer att ha öppet i sommar.

– Även om det blir byggstart på Folkungavallen kommer det att gå att bada som vanligt på Tinnis den här säsongen, berättar Christian Dahlén, projektledare på Lejonfastigheter.

På Folkungavallen planeras inte bara simhall, utan även bostäder, skola, p-hus med mera. När byggena kommer i gång på allvar räknar man med att badsjön måste stängas, förmodligen under flera år. 50-metersbassängen ska däremot kunna användas hela tiden.

Det pågår också en utredning om den konstgjorda badsjöns framtid. Ett av alternativen som utredningen ska ta ställning till är att helt ta bort sjön. Ett annat alternativ är att behålla en stor badsjö, och så finns det ett mittenalternativ med en lite mindre sjö.