Privatbussar ok för Linköpingsborna

Vid årsskiftet var det fritt fram för företag att bedriva busstrafik i landet. I Östergötland har ännu ingenting hänt, men Linköpingsborna säger att de inte har något emot det.

Linköping2012-02-28 07:36

Förra veckan skrev vi om den privata busstrafiken som har börjat gälla i Sverige. Ännu har inga nya bussentreprenörer dykt upp i Linköping, men lokalbefolkningen ser inga problem med privatägda bussbolag.

Betydande faktorer
- Om tiderna skulle passa mig bättre skulle jag kunna tänka mig att testa en privatägd buss, säger Christian Allerskär som pendlar. Och Christian är inte ensam om att tycka positivt om det.
- Varför inte? Det kan vara bra med lite konkurrens för Östgötatrafiken, säger pensionären Selina.
- Det vore ju perfekt med att de stannar på hållplatserna som de nuvarande bussarna gör, jag bor utanför stan så jag åker ganska mycket buss, säger hon.

Inget ännu
Än så länge har inga entreprenörer anmält något intresse att sätta egen busstrafik i rörelse. Trafiknämndens ordförande Göran Gunnarsson ser ändå hoppfullt på utvecklingen och tror det finns ett intresse för stora företag att erbjuda den anställda extra service genom en egen företagarbuss.
Den nya lagen började gälla första januari så ett skäl till att inga anmälningar har kommit in kan bero på att det har gått lite för kort tid än så länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!