Polisens framgång – har gripit man efter överfallet

I söndags blev en kvinna i 50-årsåldern överfallen av en man på en parkeringsplats vid US. Nu uppger polisen att en misstänkt gärningsman har gripits och anhållits.

På tisdagskvällen grep polisen en man i 25-årsåldern som misstänks ha överfallit en kvinna vid Universitetssjukhuset i söndags.

På tisdagskvällen grep polisen en man i 25-årsåldern som misstänks ha överfallit en kvinna vid Universitetssjukhuset i söndags.

Foto: Mikael Svensson

Linköping2020-07-29 15:14

Det var strax före klockan 15.00 i söndags som överfallet skedde på parkeringsplatsen vid den södra entrén till Universitetssjukhuset. En kvinna i 50-årsåldern var på väg till sin bil när en man kom fram till henne och krävde att hon skulle lämna i från sig sina bilnycklar. 

När gärningsmannen inte fick som han ville blev han våldsam och slog till kvinnan samt skar henne med ett vasst föremål över händerna. Mannen, som var klädd i en svart jacka och långa byxor, flydde sedan från platsen till fots – i riktning mot de centrala delarna av Linköping.  

Polisen sökte under söndagen efter gärningsmannen – dock utan resultat.

Den drabbade kvinnan fick vård på US. Hon hade lindriga skador och kunde lämna sjukhuset senare under dagen.  

Polisen har under de senaste dagarna arbetat intensivt med fallet. Martin Hedberg vid Linköpingspolisen säger nu att arbetet har givit resultat. 

– En man i 25-årsåldern sitter anhållen som misstänkt för grov misshandel och försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Mannen anhölls i sin frånvaro på tisdagen och kunde gripas senare under kvällen. 

– Han greps i Stockholmsområdet och ska nu transporteras till Linköping, säger Hedberg, som säger att det var genom tips och förhör som polisen lyckades identifiera den misstänkte gärningsmannen. 

Den anhållne mannen är sedan tidigare känd av polisen, men dock inte för den typ av allvarlig brottslighet som det nu är fråga om. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!