Nytt farthinder prövas

Ett helt nytt farthinder ska prövas på Rydsvägen i höjd med McDonald?s. Vid hastigheter högre än 30 kilometer i timmen fälls en fyra centimeter hög metallbalk upp ur vägbanan och ger bilisten en mycket obehaglig upplevelse.

Linköping2006-05-18 06:30

Farthindret ska prövas under ett år för att sedan utvärderas. Kostnaden för försöket, 400 000 kronor, delas mellan kommunen och Östgötatrafiken.
Cykelpassagen av Rydsvägen vid McDonald?s är den enskilt mest trafikerade cykelpassagen i kommunen. Mellan 5 000 och 6 000 cyklister och lika många bilar passerar denna punkt varje dygn. Tillåten hastighet på Rydsvägen är 50 kilometer i timmen, men vägen inbjuder till högre hastighet.
Under de senaste fyra åren har det i denna korsning inträffat tre polisrapporterade olyckor, där cykel och bil varit inblandade. Det faktiska antalet olyckor är dock troligen större.
- Därför ska vi utföra ett ettårigt försök med hastighetsreducerande åtgärder på Rydsvägen i korsningen vid McDonald?s, säger Gösta Gustavsson (c), ordförande i teknik- och samhällsbyggnadsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!