Nya simhallen ska ligga vid Folkungavallen

Det har hunnit rinna en del vatten i Tinnerbäcken sedan man presenterade, om uttrycket ursäktas, "en våt politisk dröm" om placeringen av stadens nya badhus.

Placeringen av nya badhuset räddar "Tinnis". Foto: Tommy Pettersson

Placeringen av nya badhuset räddar "Tinnis". Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2011-11-24 14:50


Då vid den tiden fanns det visioner om att simhallen skulle ligga integrerad invid Stångån/Kinda kanal. Förmodligen skulle det ha kostat alldeles för mycket pengar för att genomföra detta stolta projekt. Hur som helst, nu står det klart att Linköpings nya badhus ska ligga mellan det gamla badhuset och Folkungavallen.

Rehab och 50 meters bassäng
Halvmiljards anläggningen ska enligt plan vara klar för inflyttning redan 2016 därför krävs det högt tempo i beslutsprocessen. Ytterligare skäl som påskyndar brådskan är de läckor som uppstår då och då i den gamla badanläggningen.
Allianspartierna i kultur- och fritidsnämnden har nu alltså bestämt sig för var de anser att det nya badhuset ska ligga.
- Vi förordar i vårt remissyttrande att ett nytt badhus ska byggas vid den gamla anläggningen och intill Folkungavallen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Johan Lundgren bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!