Möte med fossila utsläpp i fokus

E-week engagerar hela Östergötland.

På Arbets Museum i Norrköping pågår E-week just nu. Foto: Kajsa Nilsson

På Arbets Museum i Norrköping pågår E-week just nu. Foto: Kajsa Nilsson

Foto:

Linköping2016-01-27 14:36


Igår drog E-week igång på allvar. Det är en återkommande vecka där regionala och nationella aktörer inom miljö och energi möts för att diskutera lösningar för en hållbar framtid. I år är temat Symbios för fossilfrihet.

Mellan 26-29 januari pågår E-week på Arbets Museum i Norrköping. Under veckan deltar olika experter, tjänstemän och forskare i möten för att diskutera fram hur vi kan leva mer miljösmart och fortsätta skapa en hållbar framtid.

Representanter från samtliga 13 kommuner i Östergötland finns på plats i Norrköping för att presentera goda exempel på lyckosamma miljöprojekt i samverkan med näringslivet.

- Det är jättespännande det här. Det är många bra diskussioner och jag kan dra slutsatsen att Östergötland redan är väldigt bra på att bidrag till att minska de fossila utsläppen, säger Peter Karlsson på Region Östergötland som är en av arrangörerna. I dag står bland annat på programmet att diskutera stadsutveckling. Det är Linköpings universitet som står bakom SymCity-projektet med fokus på omställning och hur städernas långsiktiga utmaningar kommer att se ut.

Diskussionerna gällande bostadsutvecklingen fortsätter och avslutas under dagen.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!