Matmarknaden större än någonsin

I dag börjar Linköpings Stadsfest som äger rum i Linköpings mer centrala delar. En uppskattad del i det hela är matmarknaden där man kan upptäcka mat från hela världen.

Thomas Bultey, Marianne Lindh och Francois-Xavier Mauraisin står på Storgatan. Snart kommer det vara fullt av mattält där i stället. Foto: Max Elofsson

Thomas Bultey, Marianne Lindh och Francois-Xavier Mauraisin står på Storgatan. Snart kommer det vara fullt av mattält där i stället. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2016-08-23 14:00

Från och med i dag och resten av veckan pågår stadsfesten i Linköping. Veckan inleds med Wolfram Grand Prix cykellopp i centrum. Framåt helgen kommer musikakter som Miriam Bryant och Norlie & KKV att gå på scenen.

Nytt för i år är att endagsfestivalen Keep it loud är en del av stadsfesten och arrangeras i Kungsträdgården på fredagskvällen.

I övrigt står idrotten i fokus. På onsdag sker det årliga stadsfest loppet där deltagarna springer en bana om fem kilometer, och på lördag hålls Idrottens dag där alla kan prova på en mängd olika idrotter. Dessutom återkommer den så uppskattade matmarknaden International Street Market.

Viktig del

Marianne Lindh jobbar som cityutvecklare på Näringslivets hus och har bra insyn på stadsfesten och matmarknaden.

– Jag tycker det är en rolig och viktig del i stadsfesten. Man kan besöka den på lunchen om man befinner sig i närheten och det håller liv i evenemanget även under dagen, säger hon.

Francois-Xavier Mauraisin och Thomas Bultey är på plats i Linköping för att göra de sista förberedelserna innan matmarknadstälten öppnar upp senare i veckan.

Succé varje år

I år är dessutom marknaden större än någonsin. Större delen av Storgatan kommer att vara fylld och även en bit upp mot Gyllentorget.

– Det är fantastiskt kul att jobba med, det är åttonde året som vi är här nu och tidigare år har det blivit succé så jag tror att det fortsätter så i år, säger Francois-Xavier Mauraisin. Till framtiden jobbar de på att få in mer mat som är helt vegetarisk. Linköping är en av 28 svenska städer som International Street Market besöker i år.

Storgatan. Snart fylld av mattält som alla kan besöka. Foto: Max Elofsson
Storgatan. Snart fylld av mattält som alla kan besöka. Foto: Max Elofsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!