Linköpingselever i bussolycka i Tyskland

En dubbeldäckare med 79 gymnasielever och studenter från Linköping körde in i ett nedfallet träd på autobahn i Tyskland på fredagskvällen.

Det var problematiskt på autobahn i den starka vinden på fredagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Det var problematiskt på autobahn i den starka vinden på fredagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Linköping2022-02-19 19:57

Bussen var på väg till den franska skidorten Val Thorens. Trafikolyckan inträffade i norra Tyskland strax före klockan 22, enligt Simon Sandberg, kommunikationsansvarig på Bergkvarabuss, bussbolaget som organiserade skidresan.

– Ingen blev skadad i trafikolyckan. Det blåste starka vindar i Tyskland i går kväll och det fanns mycket skräp på autobahn. Bussen körde in i ett nedfallet träd och några fönsterrutor gick sönder. Bussen kunde inte fortsätta resan, säger Simon Sandberg.

Enligt honom var det svårt för bussbolaget att hitta ersättningsbussar som genast kunde sättas in. 

– Polisen i Tyskland och vår trafikledning informerades. Dubbeldäckaren kördes fram till den närmaste rastplatsen vid en avfart från autobahn och resenärerna tillbringade natten på bussen, säger han.

På lördagsmorgonen kom två vanliga turistbussar som ersatte den skadade dubbeldäckaren och resenärerna fortsatte sin bussresa till franska Alperna, enligt Sandberg.

När Corren pratar med Simon Sandberg sent på lördagseftermiddagen har bussarna enligt honom några timmar kvar till slutstationen Val Thorens.

– Allt flyter på nu, säger han.

Bolaget Bergkvarabuss fick sitt reseuppdrag från ett företag som i sin tur har tagit hjälp av ett annat bokningsbolag, enligt Sandberg. Till vår redaktion kom under lördagen reaktioner från oroliga anhöriga med ungdomar som går på Katedralskolan.

– Våra chaufförer säger att det finns både gymnasieungdomar och studenter på bussen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!