Konst och kultur skapar intresse

För andra året i rad har Culture Camp anordnats i Linköping. Det är för barn mellan 12 och 16 år som är kulturellt intresserade eller som vill lära sig mer om bland annat konst, dans och skapande.

En av de engagerade ungdomarna var Lisa Albertsson. Foto: Linn Strelin

En av de engagerade ungdomarna var Lisa Albertsson. Foto: Linn Strelin

Foto:

Linköping2016-01-07 15:16


Slutet av jullovet har varit aktivt för ungdomarna som har deltagit i Culture Camp i Linköping.

Det är för andra året i rad som Folkuniversitetet, Linköpings länsmuseum och Stångåstaden samarbetar för att anordna detta kulturella läger för barn mellan 12 och 16 år.


- Alla som vill har möjligheten att prova på kulturella aktiviteter såsom dans, drama och konst bland annat och jag tycker det är väldigt roligt att vi kan anordna det här i år igen, säger Lena Lindgren, projektledare för Culture Camp.

Evenemanget anordnas i Folkuniversitetets lokaler mitt i Linköping och startades i lördags. Igår hölls den avslutande dagen och familj och släkt bjöds in för att se vad ungdomarna hade skapat.


- Vi har tagit inspiration från Sportscamp som är liknande, fast istället för sportaktiviteter så låter vi deltagarna lära sig mer om de det här. Här får alla chansen att prova allting och kanske träffar kompisar att fortsätta umgås med, säger hon.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Under Culture Camp-dagarna har 35 ungdomar deltagit. Foto: Linn Strelin
Under Culture Camp-dagarna har 35 ungdomar deltagit. Foto: Linn Strelin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!