De vill ha kvar biblioteket

Under tisdagen började Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Linköping en gemensam kampanj för att stoppa den styrande koalitionens vilja att flytta biblioteket i Skäggetorp centrum till det blivande allaktivitetshuset intill skolan i stället.

Paul Lindvall (M), Andreas Ardenfors (KD) och Lars Vikinge (C) är kritiska till kommunens agerande. Foto: Max Elofsson

Paul Lindvall (M), Andreas Ardenfors (KD) och Lars Vikinge (C) är kritiska till kommunens agerande. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2016-03-17 09:11


Ännu är inga beslut fattade. Men under tisdagen gick den borgliga oppositionen i Linköping ut och kampanjade för att biblioteket i Skäggetorp centrum ska få vara kvar där det är i dag. Socialdemokraterna vill tillsammans med Miljöpartiet och Liberalerna stänga ner biblioteket och flytta det intill Skäggetorpsskolan.

- Centrumet är den självklara mötesplatsen, jag upplever att det är väldigt välbesökt och naturligt om biblioteket ligger kvar här, säger kommunalrådet Paul Lindvall (M). Utöver att det skulle uppfattas som bara skolans bibliotek, så tror de att det skulle leda till att Skäggetorp centrum blir allt mer öde om en förflyttning skulle gå igenom. Paul Lindvall säger även att han känner sig bekymrad över att kommunstyrelsen har dessa planer utan att ha fört en diskussion med bibliotekets personal.

- Barn och ungdomar kommer ändå hit, det behöver inte flyttas. Med oss har de inte diskuterat saken över huvud taget, säger bibliotekets verksamhetsansvarige Anna Chantre.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfast (MP) är av en annan uppfattning.

- Om det låg i allaktivitetshuset i stället skulle vi göra det mycket större och mer lättillgängligt. Dessutom har vi haft en diskussion med biblioteket om det, säger hon.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!