13-åringen blev taekwondomästare

I föregående helg anordnades Nordiska Mästerskapen i taekwondo i Danmark. Linköpingskillen Ibrahim Marwan tävlade och vann mästartiteln.

13-åriga Ibrahim Marwan från Linköping blev nordisk mästare i taekwondo förra helgen. Foto: Salih Marwan

Linköping2016-02-08 13:44

Nordiska Mästerskapen i kampsporten Taekwondo hölls förra helgen i Danmark. 13-åriga Linköpingsbon Ibrahim Marwan tävlade i åldersklassen 12-15-åringar. I de två inledande matcherna fick han finskt motstånd båda gångerna. Det blev övertygandande vinster med 13-0 respektive 14-0 direkt.

- Det var jätteroligt att vinna direkt, det kändes bra, säger Ibrahim Marwan.

Efter de två första matcherna stod han till slut i final. Även här vann svensken överlägset med hela 13-0 och därmed var saken klar att Ibrahim Marwan är nordisk mästare i taekwondo.

- Det kändes jättekul att vinna hela tävlingen, säger han.
Tidigare har han vunnit flera andra stora tävlingar. Han har bland annat blivit svensk mästare i sin åldersklass på två i rad nu.

Dessutom har hanvunnit flera liknande tävlingar de senaste åren.