"Alla Linköpingsbor måste hjälpas åt"

För att klara av coronakrisen har Linköpings kommun dragit igång initiativet "Linköping tillsammans".

"Det här är ett sätt att visa att det finns goda krafter i Linköping som vill hjälpa till och ingjuta lite hopp", säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

"Det här är ett sätt att visa att det finns goda krafter i Linköping som vill hjälpa till och ingjuta lite hopp", säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Foto: Johnny Gustavsson/Arkiv

Linköpings kommun2020-03-29 17:19

– Som kommun vill vi hjälpa till att samla och synliggöra de goda krafterna som finns i Linköping som vi behöver för att kunna ta oss igenom den här krisen, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Enligt honom kan det vara vad man kan göra för att hjälpa till att stötta det lokala näringslivet. 

– Väldigt många av våra företagare i Linköping har över en natt fått det otroligt tufft. Vi vill visa på vad man kan göra för att stötta dem. Alla Linköpingsbor måste hjälpas åt. 

Ett annat exempel är att hjälpa de i riskgruppen med att handla mat. 

– Vi måste hjälpas åt att skydda de i riskgrupperna från smitta och begränsa smittspridningen.

Nästa vecka kommer kommunen att ha ett digitalt möte med Frivilligcentrum. I mötet kommer bland annat Stadsmissionen och Röda korset att delta.

– Vi som kommun kan inte organisera volontärer. Däremot vill vi använda det här som en plattform till att förmedla kontakt till de lokala och frivilliga organisationer som finns. Alla är välkomna att skicka in frivilliga initiativ. 

Idén till initiativet kom från Linköpings kommun.

– Det ligger inte på någon enskild individ eller på något politiskt parti. Vi har suttit tätt och diskuterat det här, det gör vi hela tiden. Vad vi kan göra för typ av insatser. Det är väldigt mycket fokus på negativa nyheter med människor som insjuknar och avlider. Permitteringar och varsel inom näringslivet. Vi vill visa på att det finns en positiv kraft i det här också, säger Niklas Borg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!