Den 13 april 2017 befann sig 22-åringen vid drive in-luckan på McDonalds i Ryd. Utan någon anledning gick han fram till en man som satt i en bil och framförde hot. 22-åringen hävdade att mannen tittat snett på honom. Därefter började 22-åringen sparka på bilen. 22-åringen slog även till mannen i ansiktet. Mannen, som blev vettskrämd, försökte köra från platsen men backade då in i huset.

En cyklist råkade passera förbi platsen och lade märke till tumultet. Cyklisten ropade till – och hamnade då i 22-åringens fokus. 22-åringen gick fram till cyklisten och knuffade honom till marken. 22-åringen sparkade sedan på den liggande cyklisten.

Linköpings tingsrätt har nu dömt 22-åringen för två fall av misshandel, olaga hot och skadegörelse. Så sent som i december förra året dömdes han till fängelse i ett år för bland annat narkotikabrott. Tingsrätten beslutade att den tidigare utdömda påföljden ska avse den brottslighet som 22-åringen gjorde sig skyldig till vid hamburgerrestaurangen. Han ska betala sammanlagt 10 500 kronor i skadestånd till de två brottsoffren.