Mathilda nominerad till fint matpris

Mathilda Johansson på gårdsmejeriet Räven och Osten är nominerad till ännu ett fint pris. Smålands- och Ölands Gastronomiska Akademi nominerar henne i kategorin Främjande av lokal förädling och konsumtion.

Mathilda Johansson på gårdsmejeriet Räven och Osten i Lida utanför Järnforsen är nominerad till ännu en utmärkelse.

Mathilda Johansson på gårdsmejeriet Räven och Osten i Lida utanför Järnforsen är nominerad till ännu en utmärkelse.

Foto: OLOF CARLSON

Lida2018-08-20 14:36

Sjunde september i år sker prisutdelningen vid den stora mässan Mat 2018 i Växjö som hålls den sjunde september. Fram till dess är det naturligtvis en väl bevarad hemlighet vem som får priserna. Men bara att vara med bland de nominerade är stort.

Akademin delar varje år ut sitt stora pris för enastående insatser inom Småländsk och Öländsk gastronomi. Dessutom delar man också ut diplom i sex olika kategorier.

Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi tar ett brett grepp om mat, när de belönar förtjänta personer. Kategorierna spänner över områden offentlig mat, destinations- och landsbygdsutveckling till yngre förmågor inom matkultur.

Mathilda Johansson på Räven och Osten nomineras som sagt inom kategorin Förädling och konsumtion, tillsammans med Diya Anwar Al Burhan på Vegoplanet i Kalmar och Joakim Yngdén på Yngdéns Knäcke i Borgholm.

Akademin har en ymnig källa att ösa ur, det finns gott om matkunskap att välja på. "Ur ett Gastronomiskt perspektiv är Småland och Öland en fantastisk region" skriver akademin i ett meddelande. "Småland är ett av Sveriges största landskap och hör finns ängar, skogar, hagar, sjöar och en lång kustlinje. Öland är ett av landets minsta landskap och har en helt annan terroir med kalkrik jord, öppet landskap och många soltimma under odlingssäsongen".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om