Det var i måndags som Aftonbladet berättade att Carlsson Löfdahl hyrt en bostadsrätt av sin egen man för 13 000 kronor i månaden trots att avgiften låg på 2 500 kronor. För den kostnaden har hon delvis fått ersättning från riksdagen – totalt närmare en halv miljon kronor sedan 2013.

Samma tidning skrev också att Carlsson Löfdahl i det hyreskontrakt som lämnades in till riksdagen utelämnade att hon liksom maken har efternamnet Carlsson. Aftonbladet har tagit del av hyreskontraktet och där står signaturen Emma C Löfdahl, med andra ord endast hennes efternamn som ogift. Enligt Aftonbladet ska det ha suddat ut den tydliga kopplingen mellan henne och maken.

Fram till i onsdags har Emma Carlsson Löfdahl hävdat att hon bara följt gällande regelverk, men under onsdagen ändrade hon sig och sa att hon då skulle betala tillbaka mellanskillnaden.

Under torsdagen avslöjade så P4 Jönköping att Carlsson Löfdahl fått betalt av vänner som lånat den lägenhet hon hyr av sin man – den som riksdagen i sin tur sedan betalar för.

– Ja, ibland får jag en flaska vin, ibland får jag lite blommor och ibland så lägger de lite pengar här, säger Emma Carlsson Löfdahl till P4 Jönköping.

– Jag hyr inte ut lägenheten på helgerna, jag lånar ut den till vänner emellanåt.

P4 Jönköping: Som du tar betalt av?

– Ja, ibland får jag några hundralappar, det stämmer, svarar Emma Carlsson Löfdahl.

Under onsdagen beslutade vice chefsåklagare Bengt Åsbäck att inleda en så kallad förutredning för att se om det ska inledas en brottsutredning.

Vi har sökt Emma Carlsson Löfdahl för en kommentar.