Kvinnodagen uppmärksammas

För att fira internationella kvinnodagen så arrangeras föredrag och kulturutbyte på biblioteket i Kisa på fredagskvällen. Detta görs för att belysa vikten av att alla ska känna sig inkluderade i samhället.

Kicki Stridh är ordförande för föreningen.

Kicki Stridh är ordförande för föreningen.

Foto: Max Elofsson

KISA2019-03-07 10:45

Det är Internationella kvinnoföreningen i Kinda som arrangerar evenemanget och anledningen är just för att stärka kvinnors position mot ett mer jämställt samhälle. Kicki Stridh är ordförande i föreningen.

– Vi måste minska utanförskapet och i stället vara mer medmänskliga för att släppa in kvinnor med olika ursprung i samhället, säger hon.

Under evenemanget är endast kvinnor välkomna. Här kommer det att hållas föredrag om kvinnors situationer runt om i världen och om hur det är att vara kvinna. Dessutom kommer ett kulturutbyte att ske genom dans. Arabisk dans och svensk schottis kan man prova på och lära sig mer om.

Internationella kvinnoföreningen i Kindas hjärtefråga är att inkludera samtliga individer i samhället och för ordförande Kicki Stridh är det här en av årets viktigaste dagar.

– Det är en viktig och stor dag att fira. Vi hoppas givetvis att det kommer flera kvinnor som i dag inte är medlemmar i föreningen och får upp ögonen för oss, säger Kicki Stridh.

Evenemanget äger rum i utställningslokalen på Kisa bibliotek.

På biblioteket i Kisa sker evenemanget.
På biblioteket i Kisa sker evenemanget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!