En liten flicka kliver försiktigt ut på scenen som ska efterlikna snö och skog. Hon har en lurvig mössa på sig, en sådan som Ronja Rövardotter har. I ett hål lite längre fram sätter hon sakta ner sin fot och plötsligt lyser det upp under marken. Där står de små rumpnissarna och undrar "voffo gö di på dette viset?"
– Rumpnissarna är väldigt väl mottagna av besökarna. Jag tror att de också är väldigt imponerade över hela set-upen, säger Ingela Nilsson Nachtweij.
De interaktiva rumpnissarna är en del i årets satsning för att locka nya besökare. En genomsnittlig dag vid högsäsong har Filmbyn i Mariannelund mellan 300-400 personer, 100-200 vid lågsäsong, på besök. En regniga onsdagen i mitten av juli fick de siffrorna att blekna.
– Det blev 690 personer, vilket är helt fantastiskt. Jag tror att det kan vara för att många var på Astrid Lindgrens värld dagen innan när det var så soligt, och så regnade dagen efter och då kommer de till oss istället, säger Ingela Nilsson Nachtweij.
Regnet, som brukar medföra ett större antal gäster, gjorde det inte lättare vid lunchserveringen. Extra personal inkallades, sittplatserna inne var fulla. Ute, däremot, fanns gott om plats.
Det fanns bara ett problem.
– Vi har ju inget tak för platserna utomhus, så jag gjorde ett desperat försök och slängde ut en fråga på Facebook om någon i närheten kunde låna ut ett tält till oss. Tack och lov fick vi låna ett. Kanske skulle vi skaffa ett eget framöver, säger Ingela.
En som har fått följa den sjudande utvecklingen för Filmbyn på nära håll är Sebastian Veinfors. Han jobbar nu sin fjärde säsong och märker skillnader mellan åren.
– I början var det rekord om det kom 120-130 som skulle ha lunch här. Då var kocken helt överlycklig över hur många det var. Nu är den siffran bara en helt okej dag. Men sen tror jag att folk börjar veta vad det här är nu. Innan var det fler som kom hit för att de såg det längst vägen. Men nu tror jag att fler planerar in ett besök här, säger Sebastian Veinfors.
Ingela flikar även in med en tanke om det ökade antalet besökare:
– Vi kompletterar ju med våran filmutställning till teatern på Astrid Lindgrens värld och historien om henne själv vid Astrid Lindgrens näs. Det är tre helt olika delar, men delar som passar ihop med varann.
Och konkurrensen mellan verksamheterna verkar inte finnas, utan beskrivs mer som att de lyfter varandra.
Redan för många år sedan var Sebastian en del i hela uppstarten 2017 av Filmbyn. Men inte som anställd.
– Jag har ju gjort en trägubbe inne vid Emil i Lönnebergas utställning. Vi gick i fyran då men jag känner fortfarande igen den där inne, säger han och ler.
Inte nog med det, han klippte även av sidenbandet.
Sebastian gjorde nyligen lumpen och ska vid sommarens slut fortsätta inom försvarsmakten till hösten.
Om det blir den sista säsongen på Filmbyn för Sebastian, förblir osagt.
Sommaren är lång och högsäsongen för Filmbyn har bara börjat. Tron på att det kommer bli det femte året i rad som det totala besökarantalet toppas, är stor efter succén med rumpnissarna. Men redan nu tittar de på vad nästa stora grej kan bli.
– Vi håller ju koll på de nya filmerna som släpps, och Saltkråkan har vi flaggat intresse för. Men vi har ju många fler idéer också, avslöjar Ingela.