Kultur är ett stort intresse för Michael

Han är engagerad i smalspårsföreingen och har bland annat hand om nostalgikiosken i Virserum. Nu fyller Michael Åkesson 60 år.

Michael Åkesson fyller 60 år. Ett av hans intressen är smalspåret och han jobbar ideellt i smalspårsföreningen på hemorten Virserum. Bilden är tagen i Västervik.

Michael Åkesson fyller 60 år. Ett av hans intressen är smalspåret och han jobbar ideellt i smalspårsföreningen på hemorten Virserum. Bilden är tagen i Västervik.

Foto: Kristina Westring

Familj2019-12-14 09:31

Sedan i våras har Michael Åkesson från Virserum intresserat sig lite extra för smalspårsjärnvägen. Då det är högsäsong och rälsbussens kördagar är det honom du möter i Virserums stationskiosk.  

– Jag står i Pressbyrån som är av gammal sort. Det finns gamla tablettaskar, tidningar och choklad. Även böcker om kultur. Det är annat arbete också med att sköta banvallen

Det röda stationshuset med tillhörande godsmagasin är i gott skick och K-märkt. I stationshuset finns vänthall, biljettlucka och tidsenlig våg. Föreningen smalspåret sköter byggnader, bana och trafik  

– Man ska vara rädd om vår kultur och berätta om den tycker jag. Rälsbussen ger folk chans att uppleva historien.

År 2003 skrev Michael Åkesson boken "Prästhistorier". 

– Det är påhittade berättelser om en präst. Det är mycket humor om vad en präst gör. En bekant till mig målade figurerna. 

Som liten drabbades Michael av en hjärnhinneinflammation vilket har påverkat hans liv väldigt mycket.   

– Jag har haft betydande talsvårigheter och fick senare epilepsi bland annat. 

Som ung tog Michael körkort, men i och med epilepsin återkallades det. Sedan fem år tillbaka kör han dock bil igen. 

– Ja, läkarna upptäckte jag var fri från epilepsin och då kunde jag få tillbaka körkortet. Det är riktigt bra och ger mig frihet. 

Den 17 december fyller Michael 60 år. Födelsedagen firas med mat och tårta tillsammans med vänner, familj och skolkamrater.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!