Skrattpiller från logen i repris

Det blir som ett Greatest Hits-album, när teatergänget kommer igen, med fyra nya föreställningar nu i november.

Repetitionerna är i full gång inför återkomsten. Buskisgänget drar på för fullt nu i november. Här är det Ingalill Wahlsteen, Ingvor Wigren Hagman, Veine Sjöö och Daniel Svensson som är i farten.

Repetitionerna är i full gång inför återkomsten. Buskisgänget drar på för fullt nu i november. Här är det Ingalill Wahlsteen, Ingvor Wigren Hagman, Veine Sjöö och Daniel Svensson som är i farten.

Foto: Olof Carlson

Krokshult2019-10-31 12:23

– Vi har valt ut de sketcher där publiken har skrattat mest, säger manusförfattaren Veine Sjöö, som förstås också kommer att medverka på den lilla scenen som byggts i Krokshultsgården.

Under ett antal år har gänget spelat sommarbusiks på Höckhults loge. Fast nu har det varit paus i ett par år. Så nu i höst ville man komma igen och göra något. Men så här års är det för kallt att vara på logen, så i stället har man valt att flytta in i Krokshultsgården, som ju är Krokshultsbygdens Byalags hemvist i tillvaron.

– Det är ju så roligt att hålla på, tycker Ingalill Wahlsteen som ingår i teatergänget.

Och det blir en comeback med ett i Krokshult helt nytt koncept, nu blir det mer åt salongshållet, alltså där teatersupé varvas med sketcherna och det är inte så känsligt om det skulle råka bli en såsfläck på programbladet. Det blir både finmiddag och underhållning i ett och samma paket.

Just nu är de sju skådisarna i full gång med repetitionerna. Till premiären första november gäller det ju att replikerna sitter som de ska. Dessutom är det en massa mat som ska lagas till. 

– Det blir fullt upp nu den här veckan, säger Ingalill Wahlsteen.

I teatergänget ingår förutom manusförfattaren Veine Sjöö och Ingalill Wahlsteen också Ingvor Wigren Hagman, Daniel Svensson, Hasse Danielsson och Else-Marie Thunberg.

Fyra föreställningar är planerade i november månad. Fredags och lördagskvällarna är bokade för teatergänget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!