Utomhusbio arrangeras av ungdomar i Kristdala

Nu ska det bli bio på torget i Kristdala.

Gänget bakom biodagarna i Kristdala

Gänget bakom biodagarna i Kristdala

Foto:

Kristdala2018-08-06 22:00

I helgen den 10:e och 11:e augusti arrangerar ett gäng ungdomar från samhällsföreningen under två dagar utomhusbio med tre olika filmer.De vänder sig till vuxna unga och barn och ber att man ska komma i god tid för att kunna förbereda sig och göra det bekvämt för sig med medhavd stol eller filt eller annat som är skönt att sitta på. De mattor och bänkbord som finns på plats kommer troligen inte att räcka till alla.

Först ut på fredagseftermiddagen är det animerade äventyret Smurfarna: Den försvunna byn, som vänder sig till de små barnen. Sedan följer den svenska filmen Tårtgeneralen med Mikael Persbrand och till sist Tomb Raider med bland annat oscarsbelönade Alicia Vikander, ett riktigt actionäventyr.

– Vi har verkligen fått mycket hjälp med sponsring till det här, berättar en glad Viktor Hultgren, påhejad av sina medhjälpare i ungdomsrådet, Ebba och Emmy Poopuu.

De har fått leaderstöd från Astrid Lindgrens Hembygd, bygdepeng från Regionförbundet och blivit sponsrade av företagen OKG AB och AB PODDe. Den stora LED-skärm som kommer att användas vid visningarna hyrs in från Kalmar.

– Det är lite nervöst att arrangera en sådan här sak, men också jätteroligt och vi håller tummarna för att det ska uppskattas, säger Emmy Poopuu.

Filmvisningen är gratis. I ungdomsrådets kiosk ska man kunna köpa nypoppade popcorn, godis och dricka. För att göra upplevelsen extra festlig har arrangörerna planerat flera överraskningar som tävlingar och lotterier med fina priser. Allt för att det ska bli en riktig biokänsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!