Skördefesten har blivit tradition

Helgens lågtryck som har fått namnet Knud, gjorde att barnens stora höjdpunkt, leklandet, fick flytta inomhus för att inte riskera att flyga bort. Men i övrigt kunde skördefesten i Kristdala, som numer räknas som tradition, genomföras som planerat.

Svea Wiberg och Helen Svensson tog en paus på marknaden med att hälsa på fåren i hagen.

Svea Wiberg och Helen Svensson tog en paus på marknaden med att hälsa på fåren i hagen.

Foto: Jenn Hultberg

Kristdala2018-09-22 17:00

För sjunde året i rad anordnade Kristdala samhällsförening en skördefest i i byn. Under lördagen fanns ett 30-tal utställare på plats och fokus låg på mat och hantverk från lokala producenter och konstnärer från olika delar av länet. Själva skördemarknaden höll till på torget och här erbjöds allt från mat, delikatesser, pumpor och fårskinn. På plats fanns även LRF som hade med sig både får och kalvar till många barns förtjusning.

– Vi vill trycka på hur viktigt det är att stötta svenska bönder, säger Lotta Johansson från LRF.

Skolans område hade arrangörerna vigt för marknadens yngre besökare. Här fanns bland annat ett lekland, som dock fick flytta in i idrottshallen istället för att placeras ute på skolgården som arrangörerna först hade tänkt, på grund av hårda vindarna som rådde.

– Det blåser mycket här i dag och vi har därför valt att flytta in både det och matserveringen av den anledningen, säger Annicka Gunnarsson, ordförande och evenemangsansvarig i Kristdala samhällsförening.

Omkring 2 000 personer brukar besöka skördefesten varje år.

Under dagen fick besökarna även underhållning av teatergruppen Varité Vagant från västkusten. De bjöd på en familjeföreställning med musik, trolleri och en hel del magi och med en ständig kontakt med publiken. På eftermiddagen minglade trion i varitén, Hanna Vagant, Caligari och Jon Halvar, runt bland besökarna och spelade dragspelsmusik på skördefesten.

Pumpor, potatis och morötter är ett klassiskt inslag på skördemarknaden.
Pumpor, potatis och morötter är ett klassiskt inslag på skördemarknaden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!