"Vi vågade inte chansa på att stanna"

Paret Serena och Mikael Johansson från Kisa reste till Miami i USA för att ha en avkopplande semester. Men delvis har de fått gå med oro över coronavirusets spridning och risken att inte ta sig hem.

Kisaborna Serena och Mikael Johansson fick åka hem tidigare än beräknat på grund av coronaviruset.

Kisaborna Serena och Mikael Johansson fick åka hem tidigare än beräknat på grund av coronaviruset.

Foto: Privat

Kisa2020-03-18 10:00

– Vi vågade inte chansa på att stanna, vilket med facit i hand var tur. På fredagen hade Norwegian problem med sin bokningssida och jag fick flera felmeddelanden, säger Serena Johansson.

De reste iväg 2 mars och skulle egentligen ha stannat till den 23 mars, men under måndagen lyckades de komma hem till Sverige.

– Det blev en orolig natt innan jag visste hur och när vi skulle kunna flyga hem. När jag väl lyckades boka blev det lugnare och vi fick två dagar till i solen, säger hon.

De beskriver USA som ett land där coronavirusets påverkan blir alltmer påtaglig. Bland annat genom att nöjesparker och idrottsevenemang ställer in, och även att restaurangpersonal inte serverar maten till borden längre. Den största besvikelsen var ändå att de planerat för en tio dagar lång båttur till de Karibiska öarna under resans gång.

Kvällen innan fick de mejl att arrangörerna lagt till hela Europa bland länder som inte skulle få gå ombord. De åkte ändå till båten, vilket de var tvungna att göra för att få återbetalning. Väl där fick de det nekande beskedet.

– Vi blev nekade, inte för att vi visade några symtom utan för vi kommer från Europa. Det var många som inte fick gå ombord, säger Serena Johansson.

Under måndagen reste de hem till Sverige igen, men nu väntar två veckor i karantän där de endast får vara hemma och inte träffa några andra personer.

– Jag har tur att jag kan jobba hemifrån, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!