Vårdcentralerna återigen utan verksamhetschef

Vårdcentralerna i Kisa och Österbymo står utan verksamhetschef - igen. Efter lite mer än ett år väljer nämligen Göran Schedvin att lämna uppdraget.

Efter lite mer än ett år väljer Göran Schedvin att gå i pension och lämna uppdraget som verksamhetschef vid vårdcentralerna i Kisa och Österbymo.

Efter lite mer än ett år väljer Göran Schedvin att gå i pension och lämna uppdraget som verksamhetschef vid vårdcentralerna i Kisa och Österbymo.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-03-12 11:15

– Det är kämpigt att vara verksamhetschef för två vårdcentraler måste jag säga, det är inget åtta till fem-jobb, och det var jag inte riktigt förberedd på. Nu ska jag gå i pension, inleda min sista tredjedel i livet och ägna mig åt sånt jag inte har ägnat mig åt under hela mitt yrkesliv, förklarar den avgående verksamhetschefen.

När han tillträdde på posten i december 2018 var det efter ett par tuffa år med läkar- och sjuksköterskebrist vid vårdcentralerna i Kisa och Österbymo. I dag ser situationen, enligt Schedvin, betydligt bättre ut och dessutom har en omorganisation genomförts för att öka tillgängligheten och kontinuiteten gentemot patienterna.

– Jag har jobbat hårt för att rekrytera läkare och trots att det har varit kämpigt har det gått bra. Nu finns de här viktiga resurserna på plats och då gäller det att vårda och sköta dem framöver.

Fram till den 22:e mars söker Region Östergötland en efterträdare till Göran Schedvin och målet är att denne är på plats till sommaren. Vårdenhetschef Susanne Karlsson, som för tillfället också är tillförordnad verksamhetschef, säger så här om att vårcentralerna återigen tvingas rekrytera:

– Det är klart positivt om verksamhetschefen är kvar en längre tid men det har fungerat bra ändå och verksamheten har utvecklats. Det finns olika anledningar till att en verksamhetschef slutar och pendlingavstånd är en av dem. Givetvis blir det svårare när man kommer ut på landsbygden men det brukar lösa sig.

Karta: Kisa vårdcentral
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!