VÄrdcentralen laddar för dos tre till hösten

Sommarens covid-19-vaccinering i Kisa har skötts av en mobil enhet. Nu Ă€r ordningen Ă„terstĂ€lld – med omkring 150 tillgĂ€ngliga vaccinationstider pĂ„ vĂ„rdcentralen varje onsdag.

Vaccineringen mot covid-19 har, efter sommaren, Äterupptagits i Kisa vÄrdcentrals lokaler.

Vaccineringen mot covid-19 har, efter sommaren, Äterupptagits i Kisa vÄrdcentrals lokaler.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2021-08-31 11:30

Vid förra veckans slut hade 88 procent av Kindaborna fÄtt sin andra vaccindos och över 75 procent hade Ätminstone fÄtt dos ett. BÄda siffrorna Àr högre Àn genomsnittet i sÄvÀl riket som lÀnet. Susanne Karlsson, vÄrdenhetschef, ansvarar för vaccininsatsen vid vÄrdcentralen i Kisa. En insats som nu har övergÄtt frÄn att skötas av en mobil enhet till att Äterigen husera i vÄrdcentralens lokaler.

undefined
VĂ„rdcentralen i Kisa kommer att erbjuda omkring 150 vaccinationstider varje onsdag.

– Vi kommer att vaccinera varje onsdag dĂ„ vi har omkring 150 tillgĂ€ngliga tider, behovet Ă€r inte större just nu. Imorgon (1 september) har vi ungefĂ€r 100 tider bokade, förklarar vĂ„rdenhetschefen och fortsĂ€tter:

– Vi rĂ€knar med att hĂ„lla den hĂ€r nivĂ„n fram till oktober nĂ€r influensavaccinationen drar igĂ„ng.

Enligt Karlsson finns det tankar om att en tredje dos covid-vaccin ska ges till personer över 80 Är i samband med influensavaccineringen. Fram till dess Àr det mestadels dos tvÄ, till personer mellan 20 och 30 Är, som ges vid vÄrdcentralen.

– Under sommaren har det frĂ€mst varit dos tvĂ„ men vi har ocksĂ„ fyllt upp tiderna genom att erbjuda dos ett, förklarar Karlsson.

undefined
VÄrdenhetschef Susanne Karlsson, hÀr tillsammans med verksamhetschef Susanne SvÀrm, menar att behovet av covid-vaccinet Àr nÄgot lÀgre just nu.

Det nÄgot minskade behovet av vaccin har gjort att mer tid kan lÀggas pÄ vÄrdcentralens ordinarie verksamhet.

– Planering och administration runt omkring insatsen har tagit vĂ€ldigt mycket tid för framförallt min del. Samtidigt tycker jag att vi har kunnat sköta vĂ„ra ordinarie arbetsuppgifter som vanligt och att vaccineringen har gĂ„tt bra, sĂ€ger Karlsson.

Karta: Kisa vÄrdcentral
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!