Trettonbridgen lockade spelare långväga

I helgen spelades den 45:e upplagan av bridgeturneringen Trettonbridgen i Kisa. A-finalen vanns av paret Carl Ragnarsson och Håkan Strääf.

46 par gjorde upp om att vinna Trettonbridgen 2020.

Kisa2020-01-08 15:00

Det var i lördags som de 46 deltagande paren intog Församlingsgården i Kisa för att avgöra årets turnering. Bakom evenemanget står Kisa Bridgesällskap.

Totalt var det hela 25 olika bridgeklubbar som var representerade under Trettonbridgen, vilket ordförande Kent Hidsjö var mycket nöjd med.

– Det är fantastiskt kul att så många vill komma hit, och att vi kan få hit spelare som inte bara kommer ifrån närområdet, säger han.

Turneringen spelades då samtliga par spelar gemensamt kval över 24 brickor där de kunde få maximalt 44 poäng. Därefter delas paren in i A-, B- och C-finaler och allra bäst gick det för Carl Ragnarsson och Håkan Strääf från Linköpingsklubben Filbyter Bridge.

I slutändan var det även de som vann A-finalen på 404,6 poäng. Andraplatsen knep Lars-Erik Johansson och Mikael Blomqvist med 353,6 poäng, och tredjepristagarna Christoffer Järneström och Jesper Zettergren var inte långt efter på 345,8 poäng.

Bland deltagarna från Kisa Bridgesällskap blev paret Morgan Johansson och Bertil Björck de som placerade sig främst, nämligen på en sjundeplats.

– A-finalen bestod i år av tre par från Kisa, vilket är färre än förra året. Men vi tycker ändå att det är roligt att bridgen är populär i Kisa, säger Kent Hidsjö.

Däremot var det desto fler par från Kisa i C-finalen i år. Bland annat paret Göte Olausson och Benny Andersson som vann, och Tommy Larsson tillsammans med Håkan Lennartsson kom på en andra plats.

Vinnarna Carl Ragnarsson i kostym, med partnern Håkan Strääf mittemot. Här möter de Peter Kennerfalk och Lars Nilsson som kom sexa i A-finalen.