Tar sikte mot allsång i sommar – hoppas på vaccinet

Mellovinnaren John Lundvik är bokad, så även en "mycket känd" hemlig artist. "Jag tror hela Kisa håller tummarna för att det ska bli en allsång", säger ordförande Anders Nilsson.

Syskonen Inger och Anders Nilsson, båda en del av allsångsföreningens styrelse, kommer att arbeta för att få till en allsång i Kisa den 20 juli. Artisten John Lundvik är redan bokad.

Syskonen Inger och Anders Nilsson, båda en del av allsångsföreningens styrelse, kommer att arbeta för att få till en allsång i Kisa den 20 juli. Artisten John Lundvik är redan bokad.

Foto: Max Elofsson/Pressbild/bildmontage

Kisa2021-02-10 16:30

När Kisasonen tillsammans med den resterande styrelsen i allsångsföreningen samlades för årsmöte var det en viktig fråga som stod på dagordningen. Ska allsången på hembygdsgården, den som årligen hålls till minne av Bertil Nilsson, ställas in redan nu – eller ska förberedelserna fortgå i hopp om en vändning i pandemin? Styrelsen är optimistisk.

– Vi valde mellan att lägga ned helt eller faktiskt jobba vidare för att försöka få till en allsång den 20 juli. Som läget är nu går det givetvis inte att arrangera något. Det här hänger på en massvaccinering före midsommar och att myndigheterna släpper på restriktionerna, men vi vill inte kasta in handduken direkt, konstaterar Nilsson och fortsätter:

– Det bästa vore såklart att läget är så bra i sommar så att vi kan ha en allsång precis som vanligt. Om inte det är möjligt får vi se som om det går att arrangera i mindre skala. Vi tittar på lite alternativa lösningar.

Är en digital sändning aktuell?

– Ja, det skulle kunna vara en lösning. Om inte alla kan vara på bygdegården kanske några kan vara någon annanstans.

undefined
Kisatjejen Channa Didi skulle ha debuterat som allsångsledare förra året. Nu blir det möjligen debut i år.

Redan inför förra året var John Lundvik, som vann Melodifestivalen 2019, klar för Kisa-allsången. Då 2020-års upplaga ställdes in har hans bokning förlängts. Även lokala artister är bokade – tillsammans med en känd hemlig artist.

– Det är ett mycket starkt startfält skulle jag säga, kanske det bästa vi har haft. Min syster Inger Nilsson är som vanligt konferencier och Channa Didi kommer att debutera som allsångsledare efter Stellan Franzén, förklarar Anders Nilsson.

Kan du ge ledtrådar kring den hemliga artisten?

– Det återkommer vi till framöver. Det är en mycket känd artist i Sverige.

Har det varit lättare att boka artister i år?

– Just nu är det ju nästan inga artister som har några bokningar. Många planerar för grejer framöver men det är väldigt osäkert. Det är en jättekris i hela artist-Sverige så de är glada för att vi ändå jobbar för att allsången ska bli av.

undefined
Ola Salo var hemlig artist år 2016. "I år har vi bokat en artist som är mycket känd i Sverige", säger Anders Nilsson.

Nilsson menar att förra årets inställda allsång inte har påverkat föreningen nämnvärt.

– Vi har inte så mycket omkostnader när vi inte arrangerar en allsång. Vi klarade det här året bra, säger han och avslutar:

– Får vi ställa in i år satsar vi på en allsång 2022. Vi ger inte upp på något sätt utan ser det här som ett långsiktigt arrangemang som kommer att finnas i Kisa länge.

Karta: Kisa-Västra Eneby Hembygdsförening
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!