Scoutkåren får bidrag till kanotstallet

Kisa scoutkår får drygt 150 000 kronor i bidrag inom projektet "Friluftlivets år 2021". Pengarna ska gå till att utveckla scoutkårens kanotstall i samarbete med Internationella kvinnoföreningen i Kisa och Somaliska föreningen.

Kisa scoutkår har fått runt 150 000 kronor i bidrag för att vidareutveckla sin kanotverksamhet.

Kisa scoutkår har fått runt 150 000 kronor i bidrag för att vidareutveckla sin kanotverksamhet.

Foto: Kallestad, Gorm

Kisa2021-03-03 15:10

"Luften är fri" är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket med mål att få fler människor att testa friluftsliv, bland annat genom att arrangera "Friluftslivets år 2021". Det är inom det projektet som Scoutkåren i Kisa har fått 150 000 kronor i bidrag. Pengarna ska gå till material och utbildning för kanotstallet.

– Vi har ett antal kanoter idag så vi kommer att köpa kajaker och flytvästar och sånt för pengarna. Och så ska vi ta fram utbildningsmaterial för att lära sig att paddla. Utbildningsmaterialet ska vi ta fram så det i alla fall finns på svenska, arabiska och farsi, säger Fredrik Larsson, kårordförande för Kisa scoutkår.

När scoutkåren siktar på att sjösätta den nya satsningen beror på pandemin, menar Fredrik Larsson. Det var lika ovisst med starten inför förra sommaren, som efter att restriktionerna lättade blev en riktig kanotsommar.

– Vi körde vid tio tillfällen, varje onsdagkväll, under sommaren och det var fullt varje gång. Varenda kanot vi hade låg och guppade ute i sjön.

Tror ni på lika bra uppslutning i sommar om restriktionerna släpper?

– Ja, vi har en positiv känsla inför sommaren. Vi har märkt de senaste åren att det är ett stort intresse för friluftsliv och för scouterna. Själva har vi ökat vårt medlemsantal fem år i rad och är nu uppe i 130 medlemmar. Så jag tror att det blir drag i år också.

Fredrik Larsson, kårordförande hos Kisa scoutkår.
Fredrik Larsson, kårordförande hos Kisa scoutkår.
Karta: Café Columbia
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!