PRO anordnar tävling i pandemin: "Var en bra idé"

Med omtanke för människor som känner sig isolerade och ensamma anordnar PRO i Kisa bild- och påskäggspromenader under våren.

PRO:s ordförande Anders Lind

PRO:s ordförande Anders Lind

Foto: Dennis Petersson, Carl Holmqvist

Kisa2021-02-11 14:00

– Vi måste organisera aktiviteter som är möjliga i det här läget och då är det framförallt utomhusaktiviteter som vi kan göra tillsammans, säger PRO:s ordförande Anders Lind.

Därför blir det tre promenader med priser från lokala handlare.

Så här går det till: Utanför Coop i Kisa kommer det att finnas en låda med tävlingsformulär och en låda att lämna svaren i. Promenaden går genom centrala Kisa och i skyltfönster kommer det att finnas bilder med lokala motiv och bokstäver på. För att få poäng ska man ange vilket motiv som finns i vilket skyltfönster, samt bilda ett ord av bokstäverna.

undefined
I skyltfönstren kommer det att placeras bilder med lokala motiv och bokstäver.

Den första bildpromenaden pågår från 15 till 27 februari. Efter det blir det påskäggspromenad 18 till 31 mars. Den 15 till 29 april blir det bildpromenad igen.

– Det är utspritt över 14 dagar just för att det inte ska bli någon hopning av människor vid ett och samma tillfälle.

PRO anordnar promenaderna tillsammans med Kisa handel och service. Idén kommer från PRO i Nora.

– Vi tänkte att det var en bra idé. Vi tyckte att det passade att göra ett samarbete med Kisa handel och service. Jag tycker att de gör ett väldigt bra jobb och det är viktigt att stötta dem i det läget vi är i.

Har ni hunnit få några reaktioner på initiativet?

– Väldigt positiva reaktioner. Man tycker att det är spännande och roligt att vi ser till att få igång aktiviteter nu. Människor är oroade över att det funnits lite möjligheter att göra saker tillsammans, säger Lind och poängterar att alla är välkomna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!